De pest aan webshops

Die webwinkels zijn niet te vertrouwen. Ze leveren niet en je moet maar afwachten of je je geld terug krijgt. Voor een deel klopt dat ook, want we hebben dat zelf ervaren.

Online schoenen kopen

Paar jaar geleden kocht dochterlief online een paar schoenen. Dat doet ze wel vaker, sterker nog: het lijkt hier wel een depot van de grootste schoenenmerken bij mekander. Er staan hier meer schoenen onder de kapstok, dan in menig bowlingcentre in de vakkenkast.

Merkschoenen voor een schappelijke prijs. Achteraf bleek al snel dat ze veel te goedkoop waren natuurlijk en had het meisje gewoon nepperds gekocht. Levering duurde weken, zo niet maanden.
Kwam het spul eindelijk binnen, had ze ondertussen al wat echtheidsonderzoeken gedaan naar de kenmerken. Dus meteen als Sherlock Holmes aan de slag en al rap duidelijk dat het om namaak ging.

Retour sturen

Geen probleem dacht ze, stuur ik ze terug. Zo gezegd zo gedaan. Volledige radiostilte aan de andere kant van de lijn.
Bellen niks, mailen niks. Te langen leste een keer contact, nadat ze een negatieve review had geplaatst. Ze kon een waardebon krijgen, NADAT ze de negatieve review had verwijderd. Na nog wat van dit soort idiote onwettige voorstellen vroeg ze of ik even wou bellen.

Wet kopen op afstand

Omdat ik wel een beetje weet hoe het wettelijk zit met de wet kopen op afstand, durfde ik dat wel aan.
Een gebrekkig Nederlands sprekende man aan de lijn wilde van alles proberen om maar onder de terugbetaling uit te komen. Toen ik hem voorzichtig wees op de regeltjes hieromtrent, werd hij ineens boos op mij.

We zouden de dochter niet onder controle hebben en nog veel meer niet ter zake doende onzin. Hij wilde gewoon niet terugbetalen. We hadden keurig binnen twee weken geretourneerd, duidelijke bescheiden bijgevoegd en ook was de porto normaal betaald. Telefonisch had men al aangegeven dat het pakket in goede staat was ontvangen en goedgekeurd, dus ook geen afgetrapte, gedragen schoenen o.i.d..

Terugbetaling en rancune

Er zou een terugbetaling komen. Die kwam uiteindelijk ook. Maar de man zat vol rancune. Hij ging anoniem op allerlei kanalen mijn naam en TrailerPlus in een kwaad daglicht zetten. Negatieve reviews onder gekke namen op Google, gekke reactie onder anonieme afzenders onder video's en meer van dat soort kinderachtig gedoe. Gelukkig hebben we de meeste kunnen aanpakken, maar dergelijke gasten maken de naam van een webwinkelier er niet beter op.

Blij met onze naam!

We zijn blij met onze naam, werken 14 jaar fulltime via internet en ik denk wel dat ik onderhand een beetje weet hoe het werkt.
Wat ik heb geleerd van die knakker is om gewoon jezelf te blijven en geen gekke fratsen uit te halen.

Ook wij hebben weleens een negatieve review, echt wel. Hier worden ook fouten gemaakt.
Maar over het algemeen zijn mensen best tevreden. Gelukkig maar, want we hebben liever blije mensen aan de lijn.

Middels het keurmerk tonen we dat en die lui zijn best streng. Volgens mij was men destijds wel een week of 5-6 aan het testen of alles wel volgens de wet ging.

De pagina hierover vind je via deze link.

Op school haalde ik meestal slechtere cijfers