Geheime camera opnames of toch opgezet plan?

Het hele dashboard hangt vol met allerlei apparatuur. Vaak hebben ze nog een oortje in en zijn er allerlei bliepjes, piepjes en gekke tellers die volgens ondoorgrondelijke algoritmes van alles berekenen.
Een scherm voorin, groter dan in menig standaard Hollands huishouden. En dan maar jakkeren door stad en ommeland om mensen op hun plek te krijgen.

YouTubefilm

Onlangs zag ik op YouTube een filmpje over een Uber taxi chauffeur. Menig goed uitziende man en vrouw had hij beurtelings in z'n taxi. Het had er alle schijn van dat hij hen niet had vertelt dat de dashcam naar binnen gericht was en hij dus de gehele tour aan het opnemen was. Ik kon niet zien of de passagiers het inderdaad niet wisten.

Je ziet die mensen wat vertwijfeld instappen, een algemeen praatje maken, over hoe het met ze gaat, waar ze vandaan komen en wat ze doen enzo. Van dat geneuzel voor het fatsoen en om de tijd wat te doden.

Muzieksmaak

Steevast bij het vragen naar de muzieksmaak weet de chauffeur het zo te draaien dat hij iets kan zeggen over een goede rap en rapmuziek. Overigens niet geheel mijn smaak of voorkeur, al vind ik het wel knap wat dergelijke figuren binnen 2 minuten aan informatie en tekst in hun liedjes kunnen proppen. Het is wel knap dat je dat kan. Of je het nou mooi vindt of niet.

Eigenlijk denk ik dat hij alle andere rommel uit de video geknipt heeft en alleen de leuke en geslaagde opnames heeft gebruikt in dit filmpje. Want zodra hij z'n telefoon aan zet met een stevig muziekje erop, begint de chauffeur in no-time te rappen.

Volgen op social media

Gezien de reacties van zijn toehoorders ook niet geheel onverdienstelijk, want ze bewegen veelal mee en lijken te genieten. Kreten als: "hier moet je meer mee doen' en 'waarom ben jij nog niet ontdekt' vliegen steevast over het dashboard. Ook vraagt de chauffeur hen om kritiek en of ze hem willen volgen op social media. Zo wil hij zijn bereik vergroten. Domweg door te vragen aan z'n toehoorders.

Nou ben ik (vooralsnog) geen goede rapper. Ik kan wel snel praten, maar dan kan niemand mij verstaan. Daarom ook de ondertiteling bij de meeste video's ;-)

Volgen op YouTube

Wat ik wel doe is jou vragen om me te volgen. Want met YouTube werkt het zo: hoe meer abonnees, hoe meer reacties onder de video's en hoe meer duimpjes omhoog, des te beter worden de video's getoond.

Dus met het abonneren of reageren help je ook anderen om ons kanaal beter te vinden. Het kost je niets, bent geen lid en krijgt ook geen factuur ofzo. Maar je laat zien dat je de video's en het kanaal waardeert.

En daar heeft iedereen met een trekhaak aan de auto iets aan.

Via deze link kan je meteen abonneren. Hiermee help je mij enorm, door het kanaal meer en beter zichtbaar te maken. Met de video's helpen we iedereen die een stekker wil monteren of niet goed weet hoe een spanband werkt.

Gratis, maar zeker niet voor niets.