Lekker in het lange gras

Veel mensen zijn van nature lui. Vaak hebben ze geen zin om zich in te spannen of ook maar een beetje moeite te doen.
Met het geloer op social media wordt dat er al niet veel beter op. Alles lijkt bij een ander prachtig. Mooie vergezichten van plekken die jij alleen kent uit de folders van een reisbureau. (Bestaan die eigenlijk nog?)

Successen van een ander

Wat men ook graag laat zien zijn de successen. Hoe fantastisch ze de dingen wel hebben gedaan. Mooi weer, prachtige kleren, omringd door de mooiste mannen en vrouwen. Het liefst een tikkie uitdagend gekleed, zodat er eerder op de foto geklikt wordt.
Veel bankzitters vergapen zich eraan hoe anderen vakantiereisjes maken en hoe leuk anderen het hebben. Wanneer je ze dan spreekt hebben ze de grootste verhalen. Wel over anderen natuurlijk, want zelf zitten ze veelal op de bank. Beetje informatie van anderen op te slurpen.

Stikjaloers

Ondertussen zijn ze zelf stikjaloers, want ja. Zij kunnen zelf niet op reis. Want nee, ze hebben een hond. En kinderen en de man moet werken, want tja, het komt niet vanzelf binnen.
Ze bedenken niet dat het allemaal niet zoveel hoeft te kosten als ze denken.

Laatst kwam ik langs een pas gemaaid weiland. Je weet wel, een mooi paadje, beetje in de vrijheid. Een lap groen van hier tot ginder en het lag er buitengewoon mooi strak gemaaid bij. Je ruikt dan gewoon het verse gras. Dat wordt dan later met grote wagens opgehaald om bij de boerderij op één grote bult te zetten.
Voer voor de rest van het jaar.
Maar dat gemaaide gras, dat ruikt heerlijk. En vaak wanneer je dan even in de verte kijkt, zie je een hertje of ree. Ik weet nooit het verschil, maar een mooi gezicht is het wel. Ze hupsen zo over de sloot, tjop, tjop door het groene land naar de overkant. Vaak zijn ze met 2 of 3 en maken een familie uitje.

Zo’n stukje natuur kost je niks, maar je moet er wel oog voor hebben. En je ziet dat niet wanneer je thuis op de bank blijft zitten te liggen te appen of scrollen. Dat is elke dag hetzelfde en je schiet niks op.

Iets leren

Wanneer je een volgende keer dan weer op social media wilt loeren, kijk dan een video van ons. Daar leer je tenminste nog iets van. Want veel dingen kan je zelf, als je maar weet hoe het moet. En daar help ik graag bij.

Hoe je een spanband gebruikt. Eén van de meest bekeken video’s en nog steeds actueel.
Bekijk de video over spanbanden hier en leer snel bij

Dus wanneer je je dreigt te gaan vervelen, overweeg dan eens om iets leerzaams te gaan kijken i.p.v. die flut.
Zelf weten natuurlijk, maar het is de moeite waard om over na te denken toch?