Aanhangernet vastzetten: elastiek of spanrubber?

Hoe zet je een aanhangernet het beste vast, met een elastisch touw of spanrubber? Beide opties hebben zijn voor- en nadelen die we voor jou op een rijtje hebben gezet. Aanhangernetten zijn er in verschillende soorten en maten om jouw lading goed vast te kunnen zetten. Daarom is voor de ene aanhanger een elastisch touw beter en voor de andere een spanrubber. Met ons advies kan jij bepalen welke optie voor jou het beste is.

Spanrubbers

Allereerst de bespreken we de spanrubbers. De meest voorkomende spanrubbers zijn die met een ronde vorm van 8mm en zijn verkrijgbaar in de volgende lengtes:

  • 20 cm
  • 25 cm
  • 40 cm

Losse spanrubbers hebben als voordeel dat je ze goed op de plek kan vastzetten. Het is dan wel noodzakelijk om haakjes aan de bak te hebben waar je de rubbers achter haakt. Als je veel met dezelfde lading rijdt, is deze optie handig. Spanrubbers kan je in verschillende lengtes bestellen. Is deze toch te lang, dan leg je er eenvoudig een knoopje in zodat hij korter wordt.
Bestel spanrubbers

Spanrubber met S haak

Spanrubbers zijn er met en zonder haakje. We adviseren de optie met s haak niet. Wanneer je het aanhangernet met S haakjes eraan vast oprolt, dan zullen de haakjes later geheid in het net vast blijven zitten en moeilijk eruit te krijgen.

Lees ook;

Alles over het laadvermogen van een aanhanger

Aanhangernet elastiek

Rij je veel met grillige vormen en is juist wat extra wisselende lengte in het elastiek wenselijk? Dan is een ingeregen touwelastiek in het aanhangernet handiger. Zeker wanneer je het elastiek wat langer neemt dan de omtrek van de aanhanger, heb je heel veel opties om de lading vast te zetten. Je kan het koord altijd wel ergens achter haken, ongeacht of er een haakje zit. Een ander voordeel is dat je geen haakjes hebt aan het net zelf, raakt het niet in de knoop en iedereen kan er mee over weg.

De keuze voor het juiste elastiek is dus erg persoonlijk en afhankelijk van jouw toepassing. Neem bovenstaande overwegingen mee in je besluitvorming.