Hoe werkt een tape dispenser?

Een tape dispenser, ook wel een plakbandautomaat of tape gun genoemd, is ideaal wanneer je een pakketje wilt inpakken. Als je het apparaat op de juiste manier gebruikt, gaat het inpakken sneller en is het pakketje goed dicht. Hoe je een tape dispenser het beste gebruikt, leggen wij je graag uit. Wil je een tape dispenser kopen? Wij hebben een goede in ons assortiment.

Tape dispenser kopen

Tape dispenser tape

Als je de rol tape op de tape dispenser zet, zorg er dan voor dat de plakkende kant naar onderen wijst. Maak een klein beginnetje en duw de rol op de beugel. Houd het klemmetje open en trek de tape door de opening tot net voorbij de aandrukrol. Pas wel op voor het vlijmscherpe mes waarmee je de tape afscheurt.

Tape roller how to use

De plakbandautomaat is nu klaar voor gebruik. Afhankelijk van het soort tape wat je gebruikt, kan je met de klemschroef op de spoel spanning op de rol zetten. Wanneer tape te licht afrolt, trek je de tape strakker door de klemschroef een paar slagen te draaien. Zet het niet te strak, want dan scheurt de tape. Met de kunststof flap duw je de tape aan, zodat alle lucht eruit is en er een goede hechting is.

Laat de tape dispenser en tape nooit op de grond vallen. Door beschadiging in het apparaat en/of tape zal het niet meer optimaal werken. Het is dus belangrijk dat je de plakbandautomaat telkens op de zijkant weg legt en de rollen op een goede en donkere plek bewaard.

Pakketje retourneren

Als je een pakketje wilt retourneren, moet je deze dichtplakken. Wij hebben een stappenplan hoe je dit het beste kunt doen:

  1. Druk de rol op de doos en trek in een vloeiende beweging de rol over de doos.
  2. Wanneer je de tape wilt afsnijden, houd je het mes langs de tape door de plakbandautomaat scheef te houden.
  3. Een kantje snijdt en zet wat kracht zodat de tape afscheurt.
  4. Het losse stuk laat je zitten. Bij een volgende plakrand duw je de tape weer met de rol op de doos en kan je nog een strook plakband aanbrengen.

Wil je een pakketje naar TrailerPlus retourneren? Wij hebben hier een handige YouTube video over gemaakt.