Band aanhanger vervangen

Een veel gestelde vraag die wij krijgen is: “Heb jij een wiel voor mijn aanhanger en zo ja, wat kost deze dan?”. Gelukkig kunnen wij deze vraag bijna altijd met ja beantwoorden. Om jou een stukje op weg te helpen met het kiezen van de juiste aanhanger of caravan band, leggen wij je uit waar je op moet letten. Daarnaast laten wij je de 5 meest verkochte wielen zien. 

Bekijk alle wielen aanhanger 

Leeftijd banden aanhanger

De wielen van gaan meestal een paar jaar mee. Wanneer ze stilstaan hebben ze te lijden van de stilstand. Wanneer je veel rijdt, slijten ze door het rollen. Afhankelijk van de manier waarop je de wielen dus gebruikt, zal je meestal na een jaar of 5 á 6 de banden of de wielen moeten vervangen. 

Meest verkochte wiel trailer

De absolute nummer 1 is de AA70080 band. Het is een klein 8 inch wieltje. De maat lijkt wat op een kruiwagenwiel, maar wordt veel gebruikt op bagagewagens, boottrailers en motoraanhangers (achter de motor). Het wiel heeft een steekmaat van 4*100, kan 340 kg dragen en kent een maximale snelheid van 100 km p/u. Dat is met zo'n klein wieltje ook wel genoeg vaak. Al met al is het een erg mooi geprijsd wiel voor vele toepassingen. Voor dit wiel hebben we verschillende combideals aangemaakt. 

Vredestein banden kopen

Nummer 2 is een all-time favoriet: Vredestein V47. Dit wiel heeft een 10 inch velg met een 4*100 steek. Deze combi wordt veel gebruikt op bagagewagens, vouwwagens, boottrailers en zelfs kleine caravans. Het laadvermogen is 325 kg en de max snelheid 110 km p/u. Wanneer je er 3 bestelt, heb je een leuke Combideal.

Velg met band

De AA6225 staat op nummer 3 en is een compleet wiel, dus velg met band. Het is een breed wiel met een 10 inch velg. De 195 55 10 wordt veel gebruikt onder plateauaanhangers en schamelwagens. Het heeft een 5*112 aansluiting, want het draagvermogen van dit wiel is maar liefst 750 kg. Met een maximale snelheid van 140 km per uur is het ook geen langzaam loper. Bij dit wiel moet je bij sommige schamelwagens wel opletten met de voorste as waar de swingarm nog in de weg kan zitten. Het is een hogedruk band die 7 bar kan hebben, vandaar het stalen ventiel. Voor dit wiel hebben we ook een leuke combideal wanneer je besluit er vier af te nemen. 

Wiel trailer

Nummer 4 op de lijst is de A4701B. Het is een klein breed wiel en wordt o.a. gebruikt op enkelas plateauwagens, boottrailers, jetskitrailers en motoraanhangers. Vooral wanneer je veel op het strand komt, is dit wiel in los zand erg handig. De steekmaat is 4*100, wat veelal standaard is op ongeremde aanhangers tot 750kg. Het maximale draagvermogen van dit wiel is 370 kg en de max snelheid is 90 km p/u. 

Tubeless band kopen

Op nummer 5 van onze top 5 verkochte banden staat ons artikel AA6186. Dit wiel wordt veel gebruikt onder kleinere aanhangers, bagagewagens en vouwwagens. Het is een tubeless band, wat wil zeggen dat er géén binnenband inzit. Verder heeft deze band de volgende eigenschappen:

  • 10 inch velg met een 500*10 band
  • Het profiel is wat grof
  • Dit wiel heeft een 4*100 steek en past op de meeste 4 gaats assen
  • Max belasting 325 kg
  • Max snelheid 110 km p/u

Twijfel je nou over of een wiel past op jouw aanhanger of trailer? Neem dan contact met ons op. 

Contact opnemen