Neuswiel voor caravan
Een caravan aankoppelen is vaak lastig omdat het meestal in het gras of op grind staat en zelden op klinkers of asfalt. Rollen gaat dus lang niet altijd vanzelf. Een standaard neuswiel heeft een loopvlak van 5 cm. Met een wieldiameter van ongeveer 20 cm is het contact met de ondergrond niet erg groot. Het gevolg is dan ook dat het wieltje bijna in de grasmat snijdt. Om het los te krijgen kan je het neuswiel van de caravan kapot maken. Daarom is het soms beter om je neuswiel te slopen om meer gemak te ervaren.
Caravan verplaatsen
Als je een caravan wilt verplaatsen en dit gaat moeizaam, is het mogelijk dat het neuswiel geblokkeerd staat. Het staat dan in de slip en kan geen kant meer op. Is dit het geval? Dan kan het een reden zijn om te kijken naar een ander neuswiel. Bij TrailerPlus heb je een groot assortiment neuswielen voor uw caravan.
Bekijk alle caravan neuswielen
Beste neuswiel caravan
Veel klanten bellen ons met de vraag wat het beste neuswiel is. Daar is geen standaardantwoord op, want wij weten niet wat het beste is voor jouw toepassing. Voor een tandemasser is een zwaar neuswiel beter, maar voor een vouwwagen of caravan speelt de vorm ook een rol. Daarnaast is natuurlijk de prijs van belang.
Neuswiel met luchtband of anti-lek
Een standaard neuswiel is uiteraard het goedkoopst, maar dat wieltje is niet echt geschikt is voor gras. Daarom kiezen wij voor een breder wieltje dat niet zomaar in de standaard past, omdat dan de vork te smal is. Een breder wieltje moet meer ruimte hebben. Je zou ook kunnen kiezen voor een wieltje met een luchtband. Wij zouden daar niet per se voor kiezen omdat er een grote kans is dat deze lek gaat. Een anti-lek wiel zouden wij ook niet adviseren, omdat deze massieve band niet erg bestand is tegen langdurige belasting op één punt.
Winterhoff neuswiel
Onze keuze voor een neuswiel voor de caravan is: Winterhoff neuswiel. Het is zeker niet de goedkoopste, maar naar ons idee zeker de moeite waard. Dit neuswiel heeft de volgende kenmerken:
- Kunststof
- Diameter breedte 210 mm
- Diameter op het loopvlak 65 mm
De diameters zijn dus groter dan een standaard neuswiel, die 200 x 50 mm zijn. Dat betekent dus dat je met een kogeldruk van 50 kg het gewicht bij het standaard neuswiel op 4 cm breed laat steunen, en bij het Winterhoff neuswiel op maar liefst 6,5 cm. Dat is meer dan 1,5 keer zoveel contact met de ondergrond, en dat scheelt écht.
Disselsteun eraf halen
Wij zouden ook adviseren om disselsteun eraf te halen. Het neuswiel steekt er toch al onder in de rijstand, dus de grond raken zal de steun nooit doen. Hij is in daarom in dit geval nagenoeg nutteloos. Mocht de caravan onbedoeld vallen, kan het neuswiel dit nog opvangen. Die zal dan wel sneuvelen, maar de kans op vastlopen op die steun achten wij groter dan de kans op losschieten en afvallen van de caravan.
Heb je meer onderdelen voor jouw caravan nodig? Bekijk dan ons volledige assortiment voor caravans.