Boos worden helpt vaak zo weinig

Je kan iemand de botten wel vol schelden, maar meestal lost het weinig op. Je bereikt niet het resultaat wat je zou willen, want de andere kant is doorgaans niet gevoelig voor jouw getier.

Belletje van een vertegenwoordiger

Vandaag belde een vertegenwoordiger op om uitleg te geven over een door mij via mail gestuurde vraag. Terloops gaf hij aan dat hij begin van de week ook al een antwoordmail had gestuurd.
Nadat we de eigenlijke vraag hadden besproken en ik naar volle tevredenheid was geholpen door hem, kwam ik toch even terug op zijn antwoordmail.

Ik heb die namelijk nimmer ontvangen. Feit is dat hij in de veronderstelling was dat hij me al kort na mijn eerste mail had geantwoord. Dat had hij ook immers. Feit is ook dat ik dacht: wat duurt dat lang, dus ik stuur een reminder. Dat was voor hem reden om mij even te bellen.

Bellen voor een oplossing

En juist dat is zo belangrijk. Beiden dachten we dat we goed deden, maar het kwam niet aan. Gelukkig was hij zo slim om te bellen, zodat het alsnog wordt opgelost.

Communicatie is zoooo belangrijk. Hierin zie ik het vaak mis gaan. Wanneer klanten mij bellen met een vraag, merk ik soms dat ik niet het antwoord kan geven, wat men graag zou willen horen. We zijn als webshop natuurlijk gewend om op afstand te werken, maar in contact blijven is nog steeds heel belangrijk. We doen dat via mail, whatsapp, social media en telefoon.

Veelgestelde vragen

Omdat we net als andere bedrijven ook flink wat veelgestelde vragen hebben, maak ik daar meestal een video over.
Scheelt heel veel onnodig heen- en weer gebel en de klant is snel geholpen, op een tijd die hem of haar uit komt.

De meest bekeken video was lange tijd die over het aansluitschema. Dat was ook mijn eerste echte zelfgemaakte video. Achteraf gezien ook de meest beschamende. Ik had per abuis zoveel geknipt, maar nog meer geplakt, dat de inhoud er wel drie keer in kwam.
Het blijft de eerste, dus ik laat hem staan, al was het maar omdat het mooi de ontwikkeling laat zien.

Bekijk de video hier en als je reageert, bedenk dan even dat het de eerste is!


Gelukkig ben ik ondertussen wat handiger in het bewerken van de video, heb ik een betere camera, beter licht en geluid en iets meer lef!