Boottrailer of aanhanger beveiligen tegen diefstal met een kettingslot

Hoe zorg je dat je boot, boottrailer, aanhanger, caravan of zelfs je scooter goed beveiligt is tegen diefstal? Een kettingslot of kabelslot in combinatie met een steigerbeugel of beveiligingsoog zorgt voor een solide wijze beveiligen van je kostbare spullen. De Dock Lock van DoubleLock is een zeer robuust uitgevoerd steigeroog waarmee je je spullen kunt beveiligen tegen diefstal.

Ook interessant om te lezen;

DoubleLock disselslot voor ongeremde aanhanger

Dock Lock steigeroog van DoubleLock

De Dock Lock van DoubleLock is een zeer robuuste beugel die je op een oppervlakte monteert waaraan je een staalkabel of een kettingslot kunt vastmaken. Dit soort steigerogen wordt doorgaans gebruikt om boten of trailers te beveiligen tegen diefstal. De DockLock kun je eenvoudig zelf monteren in een betonnen vloer op hardhouten steiger door middel van het meegeleverde montagemateriaal bestaande uit 4 keilbouten, 4 kogels en moeren. De metalen voetplaat is circa 14,5 x 11,5 cm en bevat 4 montagegaten en is afgewerkt met een kunststof afdekkap. De beugel van de DockLock is gemaakt van maar liefst 16 mm dik staal en daardoor nagenoeg onverwoestbaar.

Bekijk product DockLock van DoubleLock

Extra tips voor montage van de DockLock steigerbeugel

Teken eerst de montagegaten van de voetplaat af op de ondergrond. Hierna boor je de gaten in de ondergrond voor om vervolgens de voetplaat in te smeren met montagekit en schroef de keilbouten vast. Vergeet ook niet om de moeren voor de afdekkap vast te maken. De inbusgaten van de keilbouten kun je beveiligen met de meegeleverde kogels. Deze kogels zorgen ervoor dat de bouten niet meer los gedraaid kunnen worden en voorkomen hiermee diefstal.

Gebruik van het oog om trailer of boot te beveiligen

Wanneer de DockLock eenmaal is gemonteerd kun je vervolgens een kettingslot of kabelslot gebruiken om de boot of trailer te beveiligen tegen diefstal. Ook scooters en caravans zijn geschikt om vast te zetten met deze steigeroog van DoubleLock. Het steigeroog wordt dan doorgaans bevestigd aan de vloer of wand.