DoubleLock disselslot voor ongeremde aanhanger
06 september 2021 

DoubleLock disselslot voor ongeremde aanhanger

Welk disselslot moet ik kiezen voor mijn ongeremde aanhanger? En welk slot past op mijn boottrailer en mag ik daar ook mee rijden? Dit zijn vragen die wij als onlinespecialist in aanhanger en boottrailer onderdelen veel krijgen. Wij hebben hét ideale disselslot voor ongeremde aanhangers. Deze is geschikt voor nagenoeg alle aanhangers, boottrailers en bagagedragers onder de 750 kilo zonder oplooprem. We hebben het hier over de DoubleLock Fixed Type A. DoubleLock heeft natuurlijk veel meer onderdelen voor de beveiliging van jouw aanhanger en boottrailer.

De Fixed Type A (vastgezet met bouten) van Doublelock is een uitstekende keuze voor ongeremde aanhangers en is SCM goedgekeurd. Het disselslot heeft een degelijke constructie, is eenvoudig te monteren en daardoor voor iedereen te begrijpen. Het mechaniek vergrendeld de kogel en de vork wordt afgesloten met een zwaar hangslot. De vork komt onder de kogel, het slot klik je vast en klaar.

Koop DoubleLock disselslot Fixed Type A

DoubleLock raadt af om te rijden met een aanhanger op slot. Er is in Nederland geen verbod op, maar er kan schade aan de bumper komen als je gaat rijden met het slot erop. Dit is natuurlijk wat anders dan aangekoppeld en stilstaan, daar is het slot juist voor bedoeld. Bij de verzekering vragen ze om bewijsstukken wanneer de aanhanger is gestolen. Maak daarom een paar foto’s van het gemonteerde slot, de sleutels en de factuur. Zo kan je altijd aantonen dat je een slot gemonteerd had.

Interessant om te lezen;

Boottrailer of aanhanger beveiligen tegen diefstal

Toch op zoek naar een ander disselslot voor jouw aanhanger of boottrailer? Dan wil je wel het juiste disselslot uitkiezen. Daar hebben wij een handig stappenplan voor.

  1. Moet het disselslot gekeurd of ongekeurd zijn?
  2. Moet het disselslot geremd of ongeremd zijn?
  3. Hoeveel kg laadvermogen moet het disselslot kunnen houden?

Als je de drie vragen hebt beantwoord, dan weet je uit welke disselsloten je kunt kiezen. Ook hebben wij een handige keuzehulp over het kiezen van het juiste disselslot.

Reactie plaatsen