Disselslot aanhanger aangekoppeld
15 augustus 2022 

Disselslot aanhanger aangekoppeld

Vaak eist de verzekering dat je de aanhanger op slot zet met een goedgekeurd slot of wielklem. Als je kiest voor een disselslot, zal je deze goed moeten monteren. Hier krijgen wij veel vragen over, maar de meest gestelde vragen zijn:

  1. Waarom werkt het slot niet?
  2. Hoe krijg ik het slot gemonteerd?
  3. Waarom krijg ik het slot niet bevestigd?

Dit komt zowel bij de SCM gekeurde als ongekeurde disselsloten voor. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op, je moet namelijk de aanhanger aangekoppeld hebben.


Als wij een klant hebben die een slot bij ons heeft gekocht en het niet krijgt gemonteerd, vragen wij vaak om een foto. De foto zegt het namelijk vaak genoeg: het slot krijg je meestal niet gemonteerd bij een afgekoppelde aanhanger. Nu denk je vast: in de beschrijving staat dat het slot aan- en afgekoppeld te gebruiken is. Dat klopt ook en hier maken veel mensen de denkfout.

Veel sloten zijn aan- een afgekoppeld te gebruiken. Wanneer je de aanhanger of caravan afkoppelt en toch op slot wilt zetten, dan doe je dat bijvoorbeeld met een disselslot of kopslot. Een kopslot gebruik je als je de kop wilt beveiligen, zodat de aanhanger of caravan niet aangekoppeld kan worden. Wat veel mensen dan vergeten is dat de koppeling 9 van de 10 keer in de rijstand moet staan. Dat wil zeggen dat de handgreep van de koppeling horizontaal staat. En dus niet schuin omhoog, zoals je hem afkoppelde.

De handgreep van de koppeling moet dus horizontaal staan. Dit kan je met de hand doen, maar dan krijg je vaak vieze handen. Dat is niet handig als je nog moet rijden en een vies stuur krijgt. Om dit op te lossen kan je een kunststof dummykogel in de koppeling duwen. De koppeling zal nu vanzelf in de rijstand schieten. Bijkomend voordeel is dat de koppeling niet meer op een andere haak gestoken kan worden. De kogel heeft dus een dubbele functie.

De antidiefstal kogel wordt ook wel safety ball genoemd. De safety ball werkt voor geremde en ongeremde aanhangers. Voor goedgekeurde en ongekeurde disselsloten maakt dat verder niet uit. Dus aanrommelen met de koppeling of het slot hoeft niet. Met deze tips kan je het disselslot eenvoudig monteren. Je kunt de dummy op onze webshop bestellen. Vaak bieden we deze ook nog aan als combideal bij verschillende sloten. Voor 17.00 uur besteld, vandaag nog verzonden!

Antidiefstal kogel bestellen