Welk disselslot is geschikt voor de caravan, aanhanger of trailer?
06 december 2021 

Welk disselslot is geschikt voor de caravan, aanhanger of trailer?

Welk disselslot past er op een caravan, aanhanger of trailer? Wij leggen graag aan je uit welk SCM goedgekeurde DoubleLock sloten geschikt zijn. Ook leggen wij aan je uit hoe je deze sloten moet gebruiken, hoe je het eenvoudig kunt monteren en natuurlijk wat de voor- en nadelen zijn van deze disselsloten!


Veel verzekeringen eisen dat men gebruik maakt van een goedgekeurd disselslot om een aanhanger, trailer of caravan te beveiligen. SCM goedgekeurde sloten zijn onderworpen aan diverse tests waardoor onder andere de verzekering weet dat er een deugdelijk slot gemonteerd en gebruikt is ter beveiliging.

Een compacte disselslot om te gebruik zijn de sloten van het merk DoubleLock. Veel van deze SCM goedgekeurde sloten en klik je eenvoudig open, bevestigt deze en klikt het vervolgens op slot. Met de bijgeleverde sleutel kun je uiteraard het slot weer eenvoudig en snel openen.

De SCM gekeurde DoubleLock Condor past op alle nieuwere ALKO koppelingen. We bedoelen hiermee de ALKO koppelingen die gebruikt zijn op aanhangers, caravans en trailers na 2019.

Hieronder een handige passchema om goed na te gaan welk slot geschikt is voor ieder type koppeling.

Keuzeschema DoubleLock Fixed

SCM goedgekeurde sloten van DoubleLock worden altijd geleverd met zogeheten veiligheidsmoeren. Hierdoor kan het slot niet door ongenodigde gasten geopend worden. Voor het openen van het disselslot moet je namelijk gebruik maken van de bijgeleverde sleutel.

Wanneer je een vast slot op de aanhanger wilt bevestigen dan zijn hier ook mogelijkheden voor! Hiervoor vind je in ons assortiment aanhangeronderdelen onder andere de DoubleLock Fixed. Deze monteer je eenvoudig zelf op de koppeling van de aanhanger of caravan.

Welk Fixed disselslot is voor jouw aanhanger, trailer of caravan geschikt? Je zal dan eerst moeten nagaan wat het laadvermogen is en hoe de boutaansluiting is.
Doorgaans hebben geremde aanhangers de boutaansluitingen horizontaal of kruislinks.
Bij ongeremde aanhangers zit dit veelal verticaal.

De werking is bij dit type disselsloten van DoubleLock allemaal hetzelfde. De vork plaats je omhoog en gaat vervolgens onder de trekhaakkogel door.

Bekijk alle DoubleLock sloten

Aan te bevelen is om het sleutelgat van de DoubleLock sloten regelmatig goed in te spuiten met WD-40. Dit bevordert de werking van de sleutel in combinatie met het slot en zorgt ervoor dat alle onderdelen goed gesmeerd blijven. WD-40 zorgt er namelijk ook voor dat het meeste vuil uit de cilinder gespoten wordt wat de levensduur van het SCM goedgekeurd slot bevordert.