Aanhanger beveiligen tegen diefstal
18 oktober 2021 

Aanhanger beveiligen tegen diefstal

Tegenwoordig zijn aanhangers, caravans, vouwwagens en boottrailers roofgoed geworden. Goedgekeurde sloten zijn dan ook vaak verplicht door de verzekering. Daarmee is een vertragingstijd van tenminste 3 minuten gewaarborgd zonder allerlei gereedschappen. Mét accugereedschappen gaat het doorslijpen van een slot natuurlijk nog sneller. Zodra jij jouw spullen beter beveiligd dan een ander, is de kans dat jouw aanhanger gestolen wordt net even kleiner. Wij hebben diverse producten in onze webshop om jouw aanhanger te beveiligen tegen diefstal.

Er zijn diverse sloten in diverse prijsklassen te verkrijgen. Zo heb je SCM goedgekeurde sloten, die door de verzekering vaak worden geëist, maar ook ongekeurde sloten. Wat bijna alle sloten gemeen hebben, is dat je ze in de rijstand moet wegzetten en afsluiten. Dat betekent dat je de koppeling zo moet zetten alsof de aanhanger is aangekoppeld. Je kunt dit met de hand nabootsen door onder de koppeling het mechaniek voor de gek te houden. Hierdoor klikt de koppeling als het ware dicht.

Wil je nou geen vieze vette vingers om de rijstand af te sluiten, dan kan je daar een handig hulpmiddel voor gebruiken: een antidiefstal kogel dummy kunststof.
Wij hebben een stappenplan gemaakt hoe je dit moet installeren:

  1. Koppel de aanhanger af.
  2. Druk de dummy kunststof kogel op de plek van de trekhaak.
  3. Als je een klik hoort, zit de kogel op z’n plek.
  4. Wanneer je nu een slot aanbrengt, is de kogelkoppeling niet meer te bedienen.

Een groot voordeel van de dummy is dus dat je schone handen houdt, maar ook dat je de aanhanger niet zomaar meer kan aanpikken. Wanneer je geen dummy zou gebruiken, is de koppeling immers nog relatief open. Natuurlijk is dat geen 100% zekerheid, maar het scheelt wel tegen diefstal.

De dummy is los verkrijgbaar en we bieden hem vaak aan in onze webshop als combideal bij diverse sloten. Je kan hem gebruiken bij de SCM gekeurde sloten, maar ook bij de wat voordeliger ongekeurde varianten. Eigenlijk zou iedereen met een aanhanger een antidiefstal kogel dummy moeten hebben.

Bestel antidiefstal dummy kogel

Reactie plaatsen