Van Gaal is zo gek nog niet

Gelukkig heb ik geen verstand van voetbal. Stel je voor dat je dat wel hebt, dan moet je ook daar nog wat van vinden! Wel hoor en zie ik af en toe uitspraken van meneer Van Gaal waar ik mij wel in kan vinden.

Op naar Frankrijk

Onlangs was er weer in de krant te lezen dat de snelwegen naar de Franse badplaatsen weer vol stonden. Massa's naar zon en zee hunkerende Europeanen gaan dan met alle plezier een halve dag in de rij staan om vervolgens uitgeput op de vakantiebestemming aan te komen.

Vaak vrijdags nog tot laat werken om de allerlaatste klusjes af te handelen, om vervolgens zaterdagochtend in een volgepakte auto met een stel door slaap overmande kinderen bij nacht en ontij in de auto te stappen.

Volle auto

Gelukkig zijn 'de kids' (ook zo'n walgelijke term) lekker rustig, want de paracetamol en de IPad, telefoon en oortjes doen hun werk. Niet dat ze verder veel bewegingsruimte hebben, want ook de gehele achterbank, hoedenplank en voorstoelen liggen, staan en hangen vol met allerhande prullaria om de boel ook maar een ietsiepietsie tam te houden achterin.

Moeders in een soort van uitgelaten stemming, want 'we gaan gezellig op vakantie'.
Mams heeft vannacht om 3 uur nog voor iedereen broodjes staan smeren. Niet allemaal dezelfde natuurlijk, want ja, de één heeft gluten allergie, de ander één of andere intolerantie en de derde eet sinds een half jaar geen vlees. Dus alle bakjes keurig bestickerd met wat voor wie is. Je zou ook maar eens heibel kunnen krijgen onderweg!

Barre tocht

Wanneer dan eindelijk na een barre tocht door de Ardennen zomaar het Franse land onder de wielen door zoeft, is het na Luxemburg ineens gassen geblazen! Voorbij Dijon en dan staat er zomaar Lyon op de borden. Nog maar een paar honderd kilometer! Snel rekenen, nog maar een paar uurtjes.

Zijn de péagepoortjes eerst nog een welkome afwisseling in de ellenlange rit langs Franse heuvelen, zo begint dat op den duur ook te vervelen. Zeker wanneer je lang moet stilstaan op dat gloeiend hete asfalt en de airco ook meer warme lucht af geeft dan de oververhitte koelkast in de kofferbak.

Dom boek

De zorgvuldig door moeders uit de voordeelbak meegegriste kleurboeken van de Action zijn al lang tot snippers verscheurd. Dat domme boek heeft zo'n harde rugkaft, dat je er niet normaal een bladzijde van kan omslaan, zonder dat er 5 bladzijden loslaten van de lijmlaag. Doen we volgend jaar ook anders.

En dan in de verte ineens allemaal rooie lampjes. Leuk hé al die knipperende oranje en langer brandende rode achterlichten. Wauw, zelfs over de volle breedte van de auto.

Na een uurtje of vijf naar die lampjes gekeken te hebben, is daar de grap ook wel vanaf. Afslaan kan niet, want de volgende afrit is pas over 22km en de navigatie is onverbiddelijk. Je moet rechtdoor.

Autobingo spelen

En zo sta je dan met je goeie gedrag zomaar een halve dag van je vakantie in de rij met een mengelmoes aan nationaliteiten. De autobingo is al drie keer uitgespeeld, want alle landenstickers zijn al geweest. Van Engelse 12 meter caravans, tot aan overbeladen, met imperials verhoogde Marokkoreizigers aan toe. Alles staat in dezelfde rij. Oh ja, vergeet de dikke Duitse Benz niet met een speedboot die meer kost dan je eigen Vinexwoning.

Hier stonden we vorig jaar toch ook zo lang stil pap? Nee, dat was het jaar er voor....

Van Gaal

En daar komt ineens Louis van Gaal voorbij in de gedachten: "Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij zo dom?". Want waarom sta je hier in de rij voor Lyon? Waarom doe je dat? Jij bent zelf degene die die keuze maakt.
Niemand verplicht jou om daar te staan, en toch doe je het elk jaar weer.

Wat ook elk jaar terug komt is de stress bij veel mensen of ze de onderdelen voor de aanhanger wel op tijd binnen hebben. Want we gaan vrijdag op zaterdagnacht op vakantie en dan MOET het wel mee. Dat moeten, dat is 9 van de 10 keer het gevolg van te laat bestellen. Niks meer en niks minder.

Overvolle kofferbak

Wil je geen overvolle kofferbak, achterbank of rommel onder de voorstoelen? Kijk dan eens naar een disselbak. Die past vaak op een fietsendrager, maar ook voorop de aanhanger of boottrailer.

Aluminium, RVS, kunststof, groot, klein, mooi of lelijk, je kan ze eenvoudig op je gemak bekijken via deze link.

Oh ja, we hebben ook oorkappen en oordopjes, want soms krijgt ook papa even teveel prikkels ;-)