Is een aanhangernet verplicht?

Wanneer je materialen vervoert met een open aanhanger, dan ben je wettelijk verplicht om de lading afdoende vast te zetten of af te dekken. Dat kun je o.a. doen met een aanhangernet of sjorbanden. In dit blog vertel ik je het een en ander over aanhangernetten.

Wil je een geschikt aanhangernet kopen tegen een aantrekkelijke prijs? Bij TrailerPlus hebben we een groot assortiment aanhangernetten op voorraad. Met een aanhangernet voorkom je dat je de lading of delen hiervan verliest tijdens het rijden met een open aanhanger. Daarmee bescherm je andere weggebruikers tegen rondvliegende lading en bovendien voorkom je met goed afdekken milieuvervuiling.


Welk aanhangernet?

Welk aanhangernet voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van de goederen die je wilt vervoeren. Grote objecten of goederen kun je bijvoorbeeld prima afdekken met aanhangernetten met een maasgrootte van

Wanneer je echter zand, grind of soortgelijk materiaal gaat vervoeren, kun je beter kiezen voor een fijnmazig zwart Meganyl aanhangernet of een fijnmazig groen aanhangernet van PVC. 


Vastmaken aanhangernet

Een aanhangernet kun je eenvoudig vastmaken met spanrubbers of elastisch touw. Die bevestig je aan de hoeken van de aanhangwagen of, indien aanwezig, aan de haken en ogen van de aanhanger.

Succes met het kiezen van een aanhangernet dat voor jouw lading het meest geschikt is. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact met mij op. Veel veilige kilometers gewenst met het vervoeren van lading op je aanhanger.