Zie jij jezelf dit nog doen op op je 80e

Jaren geleden gingen we op zaterdag- en zondagmiddag geregeld naar Wanneperveen. Of Giethoorn, of Belt-Schutsloot. Hoe het daar precies heet, weet ik niet, maar het is daar vlakbij de Blauwe Hand. Ik bedoel dan de waterski plek.
Een lange, niet te brede weg, met aan beide kanten water. Veel boten en vissers langs de kant.
De parkeerplaats heeft van die hooggeplaatste slagbomen die campers en caravans moeten tegenhouden. Het staat er nu op warme dagen al stampensvol, dat zou zonder die 2 meter nog wat beperking nog veel gekker zijn.

Waterskiën met een snelle boot

Met een aantal gelijkgestemden gingen we daar geregeld waterskiën. Zelf nog te jong en onbemiddeld voor een wetsuit, ski's of zelfs een (snelle) boot. Maar we hadden wel veel lol met het waterskiën.
Je kon dat daar bij die skibaan doen. Vanaf de steiger werd je dan het water in getrokken, of je moest eerst zelf erin springen. Snakkend naar adem werd dan de lijn strak getrokken door de boot en al rap stond je dan de eerste meters.
Eerst wat onwennig en na een paar meter vol op de snuit het water in. Mond dicht, want anders kreeg je het hele Wiede in je longen! Na wat sessies op 2 ski's mocht je dan proberen op een mono-ski. Een heel andere ervaring. Eén been voor en de andere er schuin achter, op één plankje van zo'n 20 cm breed.
Kon je al het geoefende nog een keer opnieuw proberen, want dat gaat echt anders. Mono ski is wat lastiger dan op 2 ski's.

Bedreven in varen

We leerden het van een man die zelf uiterst bedreven was in het varen, maar ook in het waterskiën. Met groot geduld leerde hij ons de kneepjes van het waterski-vak. Natuurlijk ook omdat wij met elkaar zijn brandstofkosten ophoestten, maar ik denk ook om de lol en het plezier wat we met elkaar hadden. Eerst met een touw aan de boottrailer jezelf optrekken en gaan staan. Zo krijg je het gevoel in de benen, zei onze leermeester.

Vandaag zag in een korte video van RTV Oost. Ze waren op de skibaan en warempel Jaap Smit skiet nog steeds! De man is nu 79 en z'n vrouw Jenny bestuurt de boot. Elke dag nemen ze het er van!

Eerst keek ik nog zonder geluid, maar toen ik de stemmen hoorde, wist ik het zeker. Dit zijn ze gewoon! Die mensen zijn al minstens 30 jaar he-le-maal mesjogge van alles wat met varen en waterskiën te maken heeft. Dat is i.i.g. hoe ver mijn geheugen terug gaat. Met veel plezier dacht ik even terug aan die tijd, die we daar doorbrachten. Geweldig was dat.

Over de boot, de verte in

Jaap leerde ons om naar de horizon te kijken. Over de boot heen naar de verte. Want je gaat je neus achterna, schreeuwde hij dan. En wees met z'n wijsvinger naar de lucht. HOOG! OM HOOG! Hij had gelijk, want deed je dat niet als beginneling, dan sneden de punten van de ski's zich als een vlijmscherp mes in het water en ging je keihard onderuit.

Dat kijken naar de horizon is me altijd bijgebleven. Maar ook dat je je neus achterna gaat. Daarom blijven we uitbreiden met ons assortiment en zijn we op volle kracht! Inmiddels over de 7700 actieve artikelen, welke we uit voorraad kunnen leveren!

Handige hulpmiddelen

Vooral heel veel handige hulpmiddelen voor in- en om de auto. Dat gaat van uitlaat sierstukken, tot kofferbak organizer. En van startkabel tot olie opvang bak. Acculaders, omvormers, Thule fietsdragers, je kan het zo gek niet verzinnen. Zelfs een uitgebreid assortiment fietstassen staat nu online.

Via deze link kan je alvast een kijkje nemen.
Want we zijn hard op weg om de grootste automotive webshop van Nederland te worden. We willen jou graag het totaalpakket kunnen bieden. Net als met waterskiën. Met de juiste spullen, beleef je er meer plezier aan!