Is een aanhanger verzekering verplicht?
01 augustus 2021 

Is een aanhanger verzekering verplicht?

Het is logisch dat een auto of busje verzekerd moet zijn. Maar als je een aanhanger hebt, is het dan verplicht om deze ook te verzekeren? De regels met een aanhanger verzekering zijn namelijk best lastig om te begrijpen. TrailerPlus geeft je als onlinespecialist in aanhanger- en boottraileronderdelen daarom graag een duidelijke uitleg over een aanhanger verzekering.

Bekijk video over aanhanger verzekering

We kennen in Nederland voor voertuigen 2 soorten verzekering: WA of Casco-allrisk. Een WA-verzekering dekt de schade aan derden en een Cascoverzekering dekt ook de schade aan je eigen aanhanger. Zodra de aanhanger is aangekoppeld een voertuig, valt deze automatisch onder de WA-verzekering van het trekkende voertuig. De aanhanger is dus verzekerd achter de auto wanneer jij schade toebrengt aan derden. Wanneer de aanhanger is afgekoppeld, dan valt deze onder jouw persoonlijke WA-verzekering.

Interessant om te lezen;

Alles over de aanhanger keuring

Wanneer je jouw aanhanger ook wil verzekeren tegen schade die jijzelf toebrengt en tegen diefstal, heb je een aparte verzekering nodig. Denk goed na of je deze verzekering wel echt nodig hebt. Maak voor jezelf een afweging als je een speciaalbouw aanhanger hebt, een duurdere aanhanger of wanneer de aanhanger op een risicovolle plek gestald staat. Dan kan het al snel de moeite waard zijn om de aanhanger allrisk of WA te verzekeren.

Om weer terug te komen op de eerste vraag: Is een aanhanger verzekering verplicht? Dat is dus niet het geval. Toch bieden veel verzekeraars een verzekering voor aanhangers wel aan, maar hanteren aanvullende eisen. In de verzekeringspapieren staan deze aanvullende eisen uitgelegd. Dit zijn eisen voor stalling en sloten, waarbij een SCM goedgekeurd slot vaak verplicht is. Dat kan een SCM goedgekeurd disselslot of een goedgekeurde wielklem zijn. Bij TrailerPlus verkopen we diverse soorten en maten disselsloten (koppelingsslot), kettingsloten en wielklemmen. Bekijk ons complete assortiment sloten voor aanhangers.

Reactie plaatsen